Dzika kaczka z Florydy cudem przeżyła polowanie, a następnie dwa dni w lodówce - poinformował serwis BBC News, powołując się na lokalną prasę.
Ptak został postrzelony w skrzydło i nogę. Myśliwy był przekonany, że kaczka jest martwa, zabrał ją do domu i zostawił w zamrażarce.
Jak wielkie musiało być zdziwienie jego żony, która dwa dni później otworzyła lodówkę i zobaczyła, że kaczka podnosi głowę. Zwierzę zostało zabrane do weterynarza. Jego zdaniem, kaczka ma 75 proc. szans na przeżycie - czytamy w serwisie BBC News.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2007-01-21, 17:02
No tak, takie cuda to tylko nigdzie indziej jak w naszych cudownych stanach za oceanem. Ach ten kraj, czasami to doprowadza mnie do takiej bezsilności że aż się chce wyć.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
_________________ To właśnie lęk przed porażką nie pozwolił mi podjąć wielkiego działania.
Dopiero dzisiaj stawiłem pierwsze kroki tam, gdzie powinienem je postawić przed 10 laty.
Ale jestem szczęśliwy, że nie czekałem kolejnych 20
Dzika kaczka z Florydy cudem przeżyła polowanie, a następnie dwa dni w lodówce - poinformował serwis BBC News, powołując się na lokalną prasę.
Potem zaczeła mówić ludzkim głosem, podziekowała że ją odratowali, trochę sie wykurowała , miała duzo małych kaczuszek i zyli długo i szczęśliwie
Pierdu pierdu
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Hehe chciałabym poznać tą kaczkę. Historia niczym z filmu "O przygodach nieśmiertelnej kaczki X". No, ale podobno cuda rzeczywiście zdarzaja sie na tym świecie!
Kiedy dzika kaczka z Florydy cudem przeżyła polowanie, a następnie dwa dni w lodówce i trafiła do weterynarzy, wydawało się, że już nic złego jej nie spotka. Tymczasem zwierzę przeżyło dramatyczne chwile na stole operacyjnym - informuje BBC News.
Ptak został postrzelony w skrzydło i nogę. Myśliwy był przekonany, że kaczka jest martwa, zabrał ją do domu i zostawił w lodówce. Jak wielkie musiało być zdziwienie jego żony, która dwa dni później otworzyła lodówkę i zobaczyła, że kaczka podnosi głowę. Informacja o niezwykłym ocaleniu ptaka obiegła cały świat.
Kaczką zajęli się weterynarze. Jej obrażenia po postrzale były poważne i wymagały operacji. Wydawało się, że zabieg przebiegnie spokojnie. W pewnym momencie ustała jednak akcja serca, a zwierzę przestało oddychać.
Straciliśmy ją. Ptak nie żyje. To koniec" - powiedział prowadzący operację David Hale.
Nagle, po około 20 sekundach od ogłoszenia jej śmierci, ptak odżył. Operujący kaczkę weterynarze oszaleli z radości.
"Żyje, ona żyje!" - krzyczeli.
Uszkodzone skrzydło zostało zoperowane i umieszczono w nim śrubę. Zdaniem weterynarzy wszystko wskazuje na to, że rehabilitacja zwierzęcia będzie przebiegać już prawidłowo - czytamy w serwisie BBC News.
źródło: onet.pl
To ci niestrudzona kaczka jest jak kot: ma kilka żyć chyba
_________________ Wszystko o czym marze jest albo nielegalne, albo nieetyczne, albo strasznie tuczące...
Kaczką zajęli się weterynarze. Jej obrażenia po postrzale były poważne i wymagały operacji. Wydawało się, że zabieg przebiegnie spokojnie. W pewnym momencie ustała jednak akcja serca, a zwierzę przestało oddychać.
Straciliśmy ją. Ptak nie żyje. To koniec" - powiedział prowadzący operację David Hale.
Nagle, po około 20 sekundach od ogłoszenia jej śmierci, ptak odżył. Operujący kaczkę weterynarze oszaleli z radości.
"Żyje, ona żyje!" - krzyczeli.
Niczym brazylijska telenowela z nieśmiertelną kaczka w roli głównej.
Nie moge sie doczekac kolejnych news- ów z zycia naszej dzielnej kaczuszki.
Może teraz kaczka na wojnie?
Albo kaczka w kosmosie? ciekawe
[ Dodano: 2007-01-29, 15:49 ]
Karzełek napisał/a:
Ja i tak dalej nie rozumiem po co oni tę kaczkę do weterynarza zanieśli, zamiast dobić ją i zjeść Chyba w takim celu został upolowana
Bo ta kaczka to teraz cud natury.Będą ja wielbic opiekować sie nia poniewaz przyniosła im sławe (właścicielom)
Bedzie niczym członek rodziny a jej wnukom bedzie sie opowiadac o niezwykłej niesmirtelnej babce kaczce z Florydy
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Ha
Widziałam nasza bohaterkę na żywo w telewizji TVN 24
Taka przestraszona ale jak zwykle dzielna i wytrzymała.
Taka sława - ale czyn nie mniejszy
Jestem pod wrażeniem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum