|
Busy Wielun-Wroclaw |
| Author |
Message |
Stefan
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| ^^ nie korzystałem z usług innych przewoźników niż PKS na tej linii (Wieluń-Wrocław). Na karteczce napisali [b]busy[/b], ta sama linia, te same przystanki - uznałem że może to być ten sam przewoźnik ;) . |
|
|
|
|
rafalekjan
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| A ja biorę za przejazd 10pln :P |
|
|
|
|
Spooky
Wieluniaczek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| [b]rafalekjan[/b], ogłaszaj się dalej ze swoimi przewozami :) Może kiedyś mi przypasuje termin. |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Expressbus to są busy. |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]Expressbus to są busy.[/quote]
Tak, tylko busy, ciemnoczerwone mercedesy sprintery i każdy z klimatyzacją. Naprawdę polecam, ale wracać nim z Wrocławia zawsze lepiej rezerwować bilety z 2 dniowym wyprzedzeniem. |
|
|
|
|
candy81
Słyszał o Wieluniu

|
Posted: busy Kangurek Wrocław - Wieluń
|
[ !!! ]
|
|
| Dla zainteresowanych rozkład jazy busów KANGUREK.[URL=http://www.kangurek.eu/rozklad.html]www.kangurek.eu[/URL] |
|
|
|
|
Stefan
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Podsumowując, do Wrocławia z Wielunia kursują busy trzech firm:
abx2.bus - [b]odjazdy z dworca autobusowego[/b]
http://www.kangurek.eu/rozklad.html - [b]odjazdy z ulicy Moniuszki[/b]
http://www.expressbus.pl/mapka_wroclaw_pl.html - [b]odjazdy z ulicy Warszawskiej [/b]
Wrzucaliśmy na forum skany z rozkładami tamtych dwóch firm, dlatego nie widzę powodu aby "kangurek" miałby być poszkodowany. Poniżej screen strony www z rozkładem:
kangurek.GIF
|
 |
| 435 Time(s) 66.17 KB |
|
|
|
|
|
Marta
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Tak się kłóciliście ile trwa przejazd autobusem a ile busem do Wrocławia :) Miałam okazję jechać trzema różnymi autobusami z dworca w Wieluniu do dworca we Wrocławiu:
- zwykły PKS, który jedzie 2:40;
- pospieszny PKS, który jedzie (o zgrozo!) 3 godziny bez dwóch minut....
- bus ABX, który jedzie 2:30 nie zaliczając Olesna po drodze.
Teraz niech sobie każdy porówna i się zdecyduje czym jeździć :) Ja osobiście wolę autobusy - duuużo wygodniej, jest się gdzie rozłożyć i są miękkie fotele :P |
|
|
|
|
paewl
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Na pewno miałaś na myśli Oleśnicę ;) |
|
|
|
|
karcia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
A ja chwalę sobie busy ABX za jedną godzinę odjazdu z Wrocławia, która mnie ratuje w niektóre czwartki, czyli 19:30. Zajęcia kończę dopiero o 18:10, a ostatni autobus w taki dzień powszedni odjeżdża do Wielunia o 18:20(potem jest dopiero PKS w Puławach o 22:25).
Naprawdę cieszy mnie, że mogę wtedy spokojnie dostać się z dworca we Wrocławiu do Wielunia. :) |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="karcia"]A ja chwalę sobie busy ABX za jedną godzinę odjazdu z Wrocławia, która mnie ratuje w niektóre czwartki, czyli 19:30. Zajęcia kończę dopiero o 18:10, a ostatni autobus w taki dzień powszedni odjeżdża do Wielunia o 18:20(potem jest dopiero PKS w Puławach o 22:25).
Naprawdę cieszy mnie, że mogę wtedy spokojnie dostać się z dworca we Wrocławiu do Wielunia. :)[/quote]
PKS Radom wprowadził kurs o 20.00 z Wrocławia. Więc ten o 19:30 nie jest ostatnim. |
|
|
|
|
paewl
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| Nie jechałem tym autobusem o 20 ale wg rozkładu nie zatrzymuje się w Wieluniu. Przystanki ma w Wieruszowie i Szczercowie. Trochę to dziwne bo w drodze do Wrocławia wjeżdza do Wielunia. |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="paewl"]Nie jechałem tym autobusem o 20 ale wg rozkładu nie zatrzymuje się w Wieluniu. Przystanki ma w Wieruszowie i Szczercowie. Trochę to dziwne bo w drodze do Wrocławia wjeżdza do Wielunia.[/quote]
Wiem od wspołlokatorki, że zatrzymuje się ;)
Patrzać na rozkłąd też mnie to zdziwiło, ale praktyka inaczej niż teoria. |
|
|
|
|
Marta
WIELUNIAK

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="paewl"]Na pewno miałaś na myśli Oleśnicę ;)[/quote]
Tak tak - mój błąd :wink: |
|
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Marta"]- zwykły PKS, który jedzie 2:40; [/quote]
Jeszcze Cię nie wyśmiali? zap i dwarf: gdzie jesteście? Chyba, że Wrocław zbliżył się do Wielunia. To przepraszam :DDD
ABX planuje coś jeszcze, ale szczegóły wkrótce :) |
|
|
|
|
kitor
Moderator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie wiem jak ty Ferbik, ale ja zwykle PKSem jadę 2:50, pomijając jakieś ogólne problemy klasy korki, itd jeszcze mi się żaden autobus nie "spóźnił", chyba że będziemy czepiać się ~2 minut ;) No chyba że w tygodniu jest tak tragicznie, bo poza wycieczkami szkolnymi jeżdżę tylko wi->wr w sobotę lub niedzielę z rana a wracam w nd wieczorem.
Fajnie wiedzieć o tym autobusie o 20:00, w wakacje wracałem z kolegami z Kolobrzegu, przez poślizg pociągu został mi tylko ten o 22:25... przyjechał pełny, a niezła kolejka była już na przystanku; na szczęście przenocowałem u kolegi... |
|
|
|
|
waldex

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"][quote="Marta"]- zwykły PKS, który jedzie 2:40; [/quote]
Jeszcze Cię nie wyśmiali? zap i dwarf: gdzie jesteście? Chyba, że Wrocław zbliżył się do Wielunia. To przepraszam :DDD
ABX planuje coś jeszcze, ale szczegóły wkrótce :)[/quote]
PKS Wieluń takiego czasu nie wykręca nigdy, ale PKS Radom, Polonus czy PKS Piotrków (w ostatnim przypadku zależy jaki kierowca) oscylują około 2:30. Sprawdzone, bo jechałem każdym z tych przewoźników. |
|
|
|
|
karcia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="waldex"]PKS Radom wprowadził kurs o 20.00 z Wrocławia. Więc ten o 19:30 nie jest ostatnim.[/quote]
[quote="waldex"]paewl napisał/a:
Nie jechałem tym autobusem o 20 ale wg rozkładu nie zatrzymuje się w Wieluniu. Przystanki ma w Wieruszowie i Szczercowie. Trochę to dziwne bo w drodze do Wrocławia wjeżdza do Wielunia.
Wiem od wspołlokatorki, że zatrzymuje się
Patrzać na rozkłąd też mnie to zdziwiło, ale praktyka inaczej niż teoria.[/quote]
hmm, czyli to jest taki "nieoficjalny" kurs przez Wieluń.
Chyba jednak wolę zostać przy busach o 19:30, bo przynajmniej mam pewność, że dojadę do Wielunia... Jeszcze w PKSie Radom trafiłby się kierowca, który nie chciałby się zatrzymać w naszym mieście i miałabym problem. :? W końcu formalnie Wieluń nie jest zaznaczony na trasie tego autobusu. |
|
|
|
|
candy81
Słyszał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]PKS Radom wprowadził kurs o 20.00 z Wrocławia. Więc ten o 19:30 nie jest ostatnim.[/quote]
Hmm...ostatni jedzie KANGUREK, o 20.30 z Wrocławia |
|
|
|
|
karcia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="candy81"]Hmm...ostatni jedzie KANGUREK, o 20.30 z Wrocławia[/quote]
Jednak trochę jeszcze musiałabym dojść na ulicę Dawida, a tak to wpadam akurat "na styk" na dworzec na 19:30. A torby mam czasami ciężkie, także skracam sobie drogę z mieszkania do busa, jak się tylko da.
Ale dobrze mieć zawsze jakąś inną opcję. :wink: |
|
|
|
|
wielunianka
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Od 1 lutego 2010 busy ABX2bus na trasie Wieluń-Wrocław beda kursować od piątku do poniedziałku. Godziny odjazdu z Wielunia i Wroclawia pozostają bez zmian.
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2010-03-23, 10:19[/i] ][/size]
Od 10 marca 2010 połączenie na trasie Wieluń-Wrocław zostaje zawieszone do odwołania. |
|
|
|
|
xoxov][
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
| mam pytanie do ludzi którzy jeżdżą kangurkiem, precyzując chodzi o osoby o wzroście 195+ [jeśli takowe korzystają z usług tego przewoźnika], mieścicie się? nie ma problemu że na wybojach żeby obijają się o kolana? |
|
|
|
|
maniekl
Przyjeżdża na zakupy Dopiero zaczynam

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To zależy czym pojedziesz. Mają różne busy. Ja ostatnio jak wracałem z Wrocławia to był malutki i niewygodny bus, bardzo dużo ludzi, wszystkie miejsca siedzące zajęte już na Dawida we Wroc, na następnych przystankach doszło sporo osób i musieli stać.
Ze wzrostem 1,95m się nie zmieścisz na stojąco, a siedząc też jest niewygodnie, mnie kolana bolały, a mam tylko 175 :?
Ale jak wracałem to z Wielunia jechał duży wygodny autobus. Ich busy często stoją na przystanku już 2 godziny wcześniej, więc możesz podjechać i zobaczyć co jedzie( mówię o przystanku w Wieluniu). |
|
|
|
|
xoxov][
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
raczej chodziło mi o taki wrocław --> wieluń. Zazwyczaj PKS z wielunia jak jedzie to w miare miejsca jest na nogi, ale jak już z wrocławia do wielunia to nie zawsze wygodnie sie jedzie. Stać w busie to na pewno nie mialbym ochoty
[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2010-08-04, 14:53[/i] ][/size]
orientuje się ktoś czy tylko godzina 19;45 jest zła w rozpisce? czy te 2 pierwsze poranne godziny [5.07 , 7.20] są prawidłowe i bus się stawia;>? |
|
|
|
|
Nevermind
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kangurek i te ich transporty do Wroclawia i z Wroclawia to sa jakies jaja. Spotkalem sie ostatnio z 3 sytuacjami typu:
- znajoma czekala pod Wieruszowem prawie godzine zanim bus dojechal
- inna znajoma we Wroclawiu dowiedziala sie, ze kurs jest tylko do Wieruszowa a mial byc do Wielunia..
- kolejna osoba czekala na przystanku w Wieluniu i bus nie przyjechal ktory mial jechac do Wrocka
Ktos jeszcze z czyms ciekawym sie spotkal? Bo ja nie wiem jak to nawet okreslic.. |
|
|
|
|
|
|